Халкидики – Рајот на Грција

28 Мај

Халкидики – Рајот на Грција


Плажите на Халкидики, се опкружени со прекрасни обали долги над 500 километри, нејзините ридови и планини се зелени со густи шуми. Иако е само еден час оддалечен од Солун, Халкидики е природен рај, недопрен од штетните последици на современата технологија и култура. Место на контрасти, каде што бескрајните, песочни плажи се менуваат со идилични заливи опкружени со карпи. Воздухот е зачинет со мирисот од елка и соллта од морето.

Климата во Халкидики е блага . Тоа е типично средoземска, со долги, топли лета и благи зими.

Егејското Море, кое ги прегрнува бреговите на трите крака на Халкидики (Касандра, Ситониа, и Атос) испраќа свеж ветар  на ридовите во  внатрешноста.

Лесната, богата со калиум, песочна-глинеста почва на Халкидики се карактеризира со подпочва богата со калциум, добра цврста  структура и водопропустливост. Овие фактори претставуваат одлична основа за одгледување на грозје, зајакнување на аромата на вината произведени од него придонесувајќи во балансирањето на нивниот вкус.


Добивај топ понуди


 

Last minute ваучери од 10€ - 30€
* провери е-mail inbox или spam фолдер
Земи сега!