Таксата за ноќевање со закон не смее да се вклучи во цената на сместувањето.

Таксата за ноќевање се наплаќа по соба , во зависност колку ноќи престојуваат гостите.

Таксата за ноќевање од 0.5 € по соба не е вклучена во цената и се плаќа на рецепција оделно.