ЕКСКЛУЗИВНО ОД ГРЧКАТА АМБАСАДА

11 Авг

ЕКСКЛУЗИВНО ОД ГРЧКАТА АМБАСАДА: Во Грција со негативен ПЦР тест од 17 август

Од 17 август во Грција ќе можеме да патуваме со негативен ПЦР тест.

Ова за Фактор го потврдија од Грчката Канцеларија за врски во Македонија.

На брифинг што го одржала грчката Влада, односно портпаролот на Владата Аристотелија Пелони, а кој се однесувал на сопстојбата со Ковид-19 биле соопштени повеќе детали во врска со рестриктивните мерки.

„Што се однесува до копнените граници, од 17 август, е задолжително да се прикаже негативен тест за молекуларна контрола (тест PCR) за сите лица кои влегуваат од копнените граници.

Тестот не смее да биде постар од 72 часа пред да влезе во Грција. Грчките граѓани и оние лица со дозвола за престој исто така се должни да го прикажат тестот.

Тестот мора да се изврши во земјата на потекло, а не во Грција“, се вели во одговорот што го добивме од Грчката канцеларија за врски.

 

 


Добивај топ понуди


 

 

Извор: